onsdag 9. mai 2012

Bartimaeus-trilogien III: Ptolemy's Gate

Endelig fikk jeg også lest siste  bok i Bartimaeus-trilogien av Jonathan Stroud, Ptolemy's Gate. De to første bøkene er omtalt her: The Amulet of Samarkand og her: The Golem's Eye, og om du ikke har lest dem allerede og har tenkt til å gjøre det, så kan det være at noe av handlingen blir avslørt lenger ned i dette innlegget...


Det har igjen gått litt tid siden vi møtte Nathaniel, Bartimaeus og Kitty sist, men situasjonen er ikke mindre tilspisset mellom magikerne og "the commoners". Kitty har gått under jorden, og ingen rundt henne vet om hennes motstandskraft mot magi. Nathaniel kjemper for sin politiske posisjon som minister, med Bartimaeus i sin tjeneste, mens "the commoners" blir mer og mer misfornøyd med situasjonen i landet deres, og viser det med uro og demonstrasjoner. Men i denne boka er det en uventet fiende som fører til at de tre må samarbeide, og som leder mot en svært spennende avslutning av trilogien!

Ptolemy's Gate fortsetter i samme spor som de to første bøkene, og Bartimaeus' vittige fotnotekommentarer gjør det både underholdende og spennende. Vi blir enda bedre kjent med de tre hovedpersonene denne gangen, og også litt mer om situasjonen for "the commoners", slik at historien fortelles fra flere perspektiver. Vi får også vite litt mer om Ptolemy, en person fra Bartimaeus' fortid, som blir viktig for historien denne gangen.

Og enda mer kan man få vite om Bartimeus' fortid, om man ønsker det... det har også kommet ut en bok med Bartimaeus som hovedperson og handling fra Kong Salomons tid, The Ring of Solomon, mens forfatteren varsler en ny serie på gang med utgivelsesdato en gang i 2013. Nyhetene står på Bartimaeus-trilogiens hjemmeside, som er verdt en titt for de interesserte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar