søndag 14. oktober 2012

Dead until dark av Charlaine Harris

Jeg har sett serien før jeg leste boka... det burde jeg ikke har gjort! :)


Jeg har ikke vært den store leseren av vampyrbøker. Noen gang. Men på et bookcrossingtreff for (altfor) lenge siden plukket jeg med meg denne, siden jeg da skulle få sjansen til å sjekke ut hva "greia" med vampyrbøker er. Jeg hadde vel allerede da sett True blood, men tenkte vel egentlig ikke på hvor nærme handlingen i boka og i serien faktsk ligger hverandre.

Men i alle fall, Sookie bor i Bon Temps, en liten plass i bondeknølland i Louisiana. Hun jobber som servitrise på Merlotte's bar, og møter en dag en vampyr når Bill stikker innom. Han forsøker å mainstreame (leve sammen med menneskene) i en tid da vampyrene har fått offisiell status som innbyggere, men som langt fra er akseptert av de fleste mennesker. Men Sookie finner noe spesielt med Bill helt fra starten, hun kan nemlig ikke høre tankene hans, og surprise surprise, disse to vesenene med evner utover det vanlige faller selvsagt for hverandre. Men uproblematisk skal det selvfølgelig ikke være, og det er snart tydelig at noen som ikke liker vampyrer har begynt å drepe kvinner som har nærkontakt med dem i den lille byen, og Sookie er derfor selvsagt i fare...

Handlingen i boka følger TV-serien ganske så nøyaktig, hvis jeg husker rett (vel, det er vel omvendt, men nå har det seg slik at jeg ikke leste boka først denne gangen). Ulempen er selvfølgelig at jeg assosierer handlingen i boka med det jeg har sett, og det er litt kjedelig å ikke så sine egne bilder i hodet av hvordan ting er (jeg har til og med vært i bondeknølland i Louisiana, så jeg burde jo ha hatt et ypperlig utgangspunkt også).

Lett og grei underholdning, og helt sikkert morsommere å lese når man ikke allerede vet hva som skjer. Derfor må jeg altså lese forbi bok 3 for å kunne vurdere ogm jeg egentlig synes det er verdt å lese disse bøkene, men akkurat nå føles det ikke helt sannsynlig å lese bok nr. 2 og 3 først. Ikke noe galt med vampyrbøker altså, men jeg er fortsat ikke frelst... :)

3 kommentarer:

 1. The further you get into the book series and TV series, the more different it is, which is kind of nice in a way, as you get surprises in both. This said, I much prefer the books. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. (Nevermind my deleted comment. Google translate was on...)

   Slett