fredag 3. juni 2011

Bartimaeus-trilogien II: The Golem's Eye

Dette er omtalen av den andre boka i Bartimaeus-trilogien av Jonathan Stroud. Her kan du lese lese min omtale av den første boka, The Amulet of Samarkand, om du har lyst. Om du heller har lyst til å lese boka, og ikke har gjort det enda, bør du kanskje ikke lese mer i det hele tatt... :)


Nathaniel, eller John Mandrake, som er magikernavnet han har fått, har blitt et par år eldre siden sist, og har fått en høyere stilling i Department of Internal Affairs, til tross for sin unge alder. Stedet er fortsatt London, og samfunnet styres av magikerne, som innehar alle høyere posisjoner og kontrollerer så godt de kan hva vanlige folk får eller ikke får gjøre, og ellers har de så lite som mulig med dem å gjøre.

Nathaniels viktigste oppgave i Department of Internal Affairs er å forsøke og avdekke The Resistance, undergrunnsbevegelsen som i lang tid har stjålet magiske artefakter og forsøkt å sabotere magikerne. Men når en langt større fiende blir involvert i sabotasjeaksjonene, må Nathaniel tilkalle Bartimaeus igjen, og sammen blir de -i tillegg til å måtte oppklare sabotasjeaksjonene- kastet ut i en maktkamp om posisjoner iblandet tsjekkiske spioner, utro tjenere og demoner fra krypten.

Et viktig tillegg til historien denne gangen er Kitty, som innfører et tredje fortellerperspektiv. Kitty er jenta fra The Resistance Nathaniel møtte i The Amulet of Samarkand, og hun blir i større grad involvert i hendelsene denne gangen. Nathaniel har utviklet seg, og Bartimaeus krydrer også denne gangen fortellingen med historiske fakta og satiriske fotnoter. Større kompleksitet i historien, men like spennende som sist... jeg gleder meg til siste bok i trilogien! :)

2 kommentarer: