torsdag 29. juli 2010

Catching fire av Suszanne Collins

Jeg fortsatte like gjerne direkte på bok nr. 2 i The hunger games-trilogien, Catching fire, når jeg likevel var i gang. Og om du ikke har lest nr. 1 ennå (men har planer om det), er det kanskje like greit å ikke lese videre her nå... :)


Det har gått et halvt år siden Katniss vant The hunger games. Hun er tilbake i District 12, og livet er tilbake til det gamle vante, bortsett fra at Katniss ikke lenger jakter ulovlig for at familien skal få mat, men for at hun skal få tiden til å gå. Sammen med søsteren og moren har hun flyttet in i Victors' village, der hennes eneste naboer er mentoren Haymitch og medvinneren Peeta. Nå er det tid for seiersturné, og Katniss reiser sammen med teamet fra The hunger games til de andre distriktene... meningen er at vinnerne skal hylles, men ting blir ikke helt som planlagt, for det er tendenser til uroligheter i noen av Panems distrikter, og Katniss har inspirert dem ved å gjøre opprør mot Capitol med sine handlinger under lekene.

I anledning 75-årsjubileet til The hunger games kommer arrangørene så opp med en liten vri... årets deltakere skal bestå av tidligere vinnere, og da er det ingen overraskelse hvem som blir den kvinnelige deltakeren fra District 12...

Jeg synes det er ganske tydelig at dette er bok nr. 2 i en planlagt trilogi. Her er det mange tilbakeblikk på det som skjedde i den første boka, og i tillegg avsluttes det med en skikkelig cliffhanger. Det er vel ikke noen stor overraskelse hva som skjer underveis heller, og spenningen og overraskelsene fra den første boka er dermed ikke tilstede på samme måte i bok nr. 2, men jeg hadde likevel en hyggelig lesestund sammen med Katniss & co. Og nå venter vi selvfølgelig på avslutningen av trilogien, som jeg håper blir enda mer lesverd enn denne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar