tirsdag 29. januar 2013

Boken på vent: Rebecca

Det er nok av bøker på vent i mine bokhyller, men i dag (i min første deltagelse i Boken på vent) falt valget på denne... som jeg ikke en gang husker hvordan kom i hus (det er uvanlig), men jeg regner med at det var i forrige runde jeg forsøkte å lese bøker fra "1001 bøker du leser før du dør"-lista (og det var i 2006-2008, så det er en stund siden). Siden jeg har begynt å tenke på den lista igjen, tok jeg fram denne boka fra bakerste rad i Billy-hyllene mine. Tiden får vise når jeg faktisk får lest den, da, men jeg har hørt mye bra om den, så kanskje det blir snarere enn jeg tror... ;)


Fra omslaget: 
"Last night I dreamt I went to Manderley again...

Working as a lady's companion, the heroine of Rebecca learns her place. Her future looks bleak until, on a trip to the South of France, she meets Max de Winter, a handsome widower whose sudden proposal of marriage takes her by surprise. She accepts, but whisked from glamorous Monte Carlo to the ominous and brooding Manderley, the new Mrs de Winter finds Max a changed man. And the memory of his dead wife Rebecca is forever kept alive by the forbidding housekeeper, Mrs Danvers...

Not since Jane Eyre has a heroine faced such difficulty with the Other Woman. An international bestseller that has never gone out of print, Rebecca is the haunting story of a young girl consumed by love and the struggle to find her identity."


Boken på vent er en ukentlig spalte for å ta fram bøker som har stått kortere eller lenger tid i bokhyllene, og som vi ser fram til å lese. Flere bøker på vent finner du hos Beathes bokhylle.

7 kommentarer:

 1. Har ikke hørt om denne boken før men den virker veldig interessant og jeg jeg har lyst å finne ut mer. 1001 listen har jeg lyst å ta for meg en gang,både for å se hvor mange bøker jeg har lest som eventuelt står på den og hvilke jeg kunne tenke meg å lese. koselig at du ble med på utfordringen og tusen takk for boktips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentaren! Denne er kanskje mest kjent i engelske "bokkretser" på nett, som jeg hang mest i på den tiden denne kom inn i bokhylla - men har litt forventninger til den jeg, i hvert fall! :)

   Slett
 2. Oh! This is one of my favourite books EVER! I've read it several times! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Another good reason to read it soon, then! ;)

   Slett
 3. En av mine absolutte favoritter også :) Blir aldri lei av å lese denne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare gode grunner til å snart plukke opp denne, altså! :)

   Slett
 4. Den har jeg lest for mange år siden på norsk. Og jeg husker at den likte jeg. Og derfor kjøpte den til dattera mi som ga den opp etter 100 sider. Men hun er 16 år snart; og det er umulig å finne bøker til henne for tida. Tror jeg leste den da jeg var på hennes alder. Men da hadde vi ikke PC osv. Den kunne jeg tenkt meg et gjensyn med

  SvarSlett