tirsdag 30. mars 2010

Skam av Karin Alvtegen

Man må jo lese minst 1 påskekrim! Så til vår lille påskefjelltur i palmehelga måtte jeg selvfølgelig ta med det som ble årets påskekrim for meg, Skam av Karin Alvtegen (siden utvalget av tradisjonell krim plutselig viste seg å være skremmende lite i bokhylla her hjemme).


Skam er ingen tradisjonell krimbok. Den handler om Maj-Britt, en svært overvektig kvinne i 50-åra som ikke har gått ut av leiligheten sin på 30 år, og Monika, en vellykket lege i slutten av 30-åra som lever et travelt single-liv. Tilsynelatende to helt forskjellige kvinner, men de har begge vonde opplevelser i sin fortid som har gjort at de har problemer med å slippe mennesker nært innpå seg. Underveis får vi vite mer og mer om fortiden og den skammen de føler, samtidig som både Maj-Britt og Monika utsettes for hendelser som rykker opp i den trygge tilværelsen de har skapt for seg selv, og som til slutt fører til at de møtes... et møte som setter spor i dem begge.

Dette er den tredje boken jeg har lest av Alvtegen, og som tidligere blir jeg revet med i historien fra første stund. Dette er ikke tung lesning, men det er spennende og engasjerende likevel. Denne boka er kanskje ikke like sterk som de to jeg har lest tidligere, Saknad og Svek (jeg har lest alle tre på originalspråket - svensk), men som påskekrim var den likevel helt utmerket! Jeg anbefaler gjerne Karin Alvtegen til noen som har lyst til å lese en spenningsbok som ikke er helt som annen krim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar