torsdag 25. august 2011

Boktema fra A til Å #V

Jeg ble veldig betatt da jeg leste Vindens skygge for noen år siden, så den blir mitt valg når vi nå har kommet til bokstaven V i boktema fra A til Å. Denne boka har en stemning som jeg ble dratt inn i når jeg leste den, den har mystikk og eventyr, et spennende persongalleri, og når den i tillegg har forsvunnede forfattere, glemte bøker og antikvariater som ingredienser, så må det jo bli bra, eller?!


Omtale (fra bokkilden.no):
En helt, fullstendig, totalt og absolutt vidunderlig og mangslungen roman fra byen der Verdens bokdag har sitt opphav: Barcelona. Ti år gamle Daniel har mistet sin mor, og for å prøve og døyve guttens smerter over savnet, tar faren ham med til De glemte bøkers kirkegård, et stort bibliotek med bøker ingen leser eller husker lenger. Der får Daniel velge seg en bok av den avdøde forfatteren Julián Carax, og jakten på denne forfatterens liv fyller store deler av Daniels tilværelse gjennom mange år. Handlingen har en forførende tiltrekningskraft og driver oss gjennom flere miljøer befolket med mange bipersoner som vies stor plass og er beskrevet i et medrivende og billedrikt språk.
Følg ukens boktema hos Anettes bokboble, og les om andre favorittbøker!

7 kommentarer:

 1. Helt enig med deg i at denne boken er bra. Jeg koste meg ogå svært med den. Et godt valg! :-)

  SvarSlett
 2. Jeg likte Vindens skygge men jeg syntes starten var ufattelig treg, heldigvis fortsatte jeg. Den ble bare bedre og bedre.

  Har du gjort om noe på bloggen, Jannicke? Jeg syntes det ser litt anderledes ut her men kan ikke helt sette finger'n på hva det er :)

  SvarSlett
 3. Denne boken har vi i bokhyllen, og nå fikk jeg virkelig lyst til å lese den :)

  SvarSlett
 4. Denne har eg prøvd to gonger, men eg kjeme ikkje over kneika. Eit eksempel på at alle kan ikkje like dei same bøkene:-)

  SvarSlett
 5. Nei, vi kan jo ikke alle like det samme, og det er jo egentlig bra! :)

  Og det er ganske lenge siden jeg gjorde noe på bloggen nå, egentlig... ny bloggplattform medførte en liten endring for en stund siden, bare.

  SvarSlett
 6. Elida: Jeg begynte på denne minst 5 ganger og klarte bare ikke komme over kneiken og så lot jeg den ligge en stund. Da jeg plukket den opp for 6 gang må det ha skjedd et mirakel for jeg slukte boken i et jafs og syns den var utrolig spennende bare man kom over kneiken...

  SvarSlett