torsdag 30. juni 2011

Oppdatering av lesemål 2011...

Jammen har vi ikke kommet til siste dag i juni, og halvveis i 2011! Da det nye året begynte satte jeg meg ikke så veldig strenge lesemål, men noen mål klarte jeg visst å definere... lese mer enn i fjor (dvs. mer enn 35 bøker i løpet av året), og doble antallet leste klassikere (=2) og norske forfattere (også =2).


Og hvordan går så det?! Vel, jeg kan i det minste allerede si at jeg har klart å lese flere klassikere i 2011. To kill a mockingbird og Tatt av vinden kan vel begge klassifiseres som det, og enda bedre enn som så, så har jeg faktisk noen til i snart-lese-hylla (som stadig forandrer seg, men jeg har troa på klassikerne i år).

Norske forfattere, derimot, det er det verre med. Status er... eh... ingen (vel, bortsett fra litt pensumlitteratur, men det teller ikke her inne). Ikke så overraskende for meg, men likevel en smule dårlig, føler jeg! Jeg hadde virkelig en ambisjon om å lese En dåre fri før utgangen av juni, men men... kanskje jeg får lest den senere i sommer?! Året??

Det totale antallet bøker?! Der ligger jeg vel sånn ganske nøyaktig på det samme som i fjor (men egentlig er jeg litt over da, siden jeg også har lest litt pensum, som -igjen- ikke teller i denne sammenheng). Det er nesten så jeg angrer meg litt på mine foreløpige planer om å fortsette og studere til høsten, men den tid den sorg... kanskje blir der mer tid til å lese, kanskje blir det mindre, det får tiden vise uansett! :)

2 kommentarer:

  1. "Tatt av vinden" er bra bok, men den andre klassikeren din er eg misunnelig på; den står nemlig i bokhylla mi.

    Viss du er ute etter norsk forfatter så anbefale eg Tom Egelands "Fedrenes løgner".

    Eg og har sterk tru på klassikerne i år!

    SvarSlett
  2. Jeg har ikke lest Tom Egeland siden "Sirkelens ende", men jeg likte jo den godt, så hvorfor ikke?! Har hørt flere si noe bra om "Fedrenes løgner"!

    SvarSlett