søndag 17. juli 2011

Boktema fra A til Å #K

Blant bøkene jeg har lest av Haruki Murakami så langt, er favorittene Kafka på stranden og After dark... det har noe med stemningen bøkene fikk meg i da jeg leste dem. Og derfor var Kafka på stranden det åpenbare valget når jeg skulle bestemme meg for en K-bok i sommerens bokstavmaraton. Historien om 15-åringen som rømmer hjemmefra og slår seg ned i et lite bibliotek og koblingen til en mystisk hendelse på fjellet i nærheten under 2. verdenskrig klarte virkelig å trekke meg inn i Murakamis surrealistiske univers. Boka ble lest i 2007, rett etter at jeg hadde vært på rundreise i Japan i 3 uker, så kanskje lesingen ble farget av det også, men denne har jeg faktisk lyst til å lese igjen.


Omtale (fra haugenbok.no):
På 15-årsdagen rømmer Kafka Tamura hjemmefra. Han vil vekk fra den iskalde faren sin og den foruroligende ødipale spådommen som alltid har fulgt ham. Men Kafka bærer også på håpet om å finne moren og søsteren, som forsvant elleve år tidligere. I byen Takamatsu slår han seg ned i et lite bibliotek, der han blir kjent med den androgyne Oshima og den gåtefulle kvinnelige bestyreren. Her får han hjelp når politiet tar opp jakten på ham etter en blodig hendelse. Nakata er også på flukt fra politiet. Etter en mystisk ulykke som barn har Nakata kunnet snakke med katter, og det er da han leter etter en forsvunnet katt at han får blod på hendene og må legge ut på en reise. Gradvis veves trådene i Kafkas og Nakatas liv sammen.

Følg ukens boktema hos Anettes bokboble, og les om andre favorittbøker!

1 kommentar:

  1. Denne kjem eg også til å lese fleire gonger. Det er ei av dei bøkene som bare har festa seg sterkt i meg. Eg er litt sånn glad i Kafka, trur eg.

    SvarSlett