mandag 24. mai 2010

The Guernsey literary and potato peel pie society av Mary Ann Shaffer og Annie Barrows

Hvem kan vel motstå en sånn tittel?! :) Og The Guernsey literary and potato peel pie society er en sjarmerende liten bok også! :)


Forfatteren Juliet Ashton vet ikke hva hun skal skrive på videre når det en dag dukket opp et brev fra Guernsey. Dawsey Adams har tilfeldigvis fått tak i en bok som en gang var hennes, og det er starten på en brevveksling mellom Juliet og flere av øybeboerne, hvor hun blir bedre kjent med deres liv og spesielt tiden under 2. verdenskrig, hvor Guernsey var okkupert av tyskerne. Juliet blir fascinert av historien om Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai, av menneskene hun får høre om, og av øya Guernsey, og bestemmer seg for å reise dit for å treffe sine nye venner...

Dette var en fornøyelig bok å lese! Brevformen var litt uvant i starten... jeg som gammel brevskriver må innrømme at jeg ikke husker om jeg har lest noen brevroman før, men plutselig var jeg like fascinert av Guernseys innbyggere og historie som Juliet var. Veldig sjarmerende, søt, og vel verdt å lese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar