lørdag 24. september 2011

Etterpå av G. G. Musso

Jeg tar igjen for å ha lest samme bok i flere uker... :) På jobbtur med stor mage blir det tid til å lese, så boka ble innkjøpt etter at jeg hadde sjekket inn på hotellet, og innen flybussen stoppet på min stasjon dagen etter var den ferdiglest.


Forfatteren G. G. Musso har jeg snappet opp et sted i bloggverdenen, uten at jeg husker hvilken bok det var snakk om... jeg husker bare forfatternavnet, siden jeg lurte på hva som skjulte seg bak de mystiske initialene G. G. - mann eller kvinne?! :) G. G. Musso har så langt gitt ut to bøker på norsk, Etterpå (som var boka jeg fant i pocketutgave på bokhandelen) og Papirpiken.

Jeg synes egentlig litt av baksideteksten kan illustrere hva denne boka handler om, for jeg vil ikke avsløre for mye av det som skjer...
"Briljant, rik og stolt av seg selv. Slik var Nathan Del Amico. Sett utenfra. Men Nathan har slettet en skjebnesvanger opplevelse fra minnet sitt. En opplevelse som i voksen alder innhenter ham.

Åtte år gammel druknet Nathan i en innsjø da han forsøkte å redde sin venninne Mallory. Han ble erklært død, men som ved et mirakel våknet han opp igjen. Tredve år senere er han en av New Yorks mest fremragende jurister - drevet av suksess, berømmelse og velstand. Et uventet møte får ham gradvis til å forstå hvorfor han vendte tilbake til livet, den dagen for så mange år siden."

Den siste delen av baksideteksten utelater jeg, for jeg er ikke helt enig... :) Dette var ikke for meg en bok om "hvorfor vi er her?" eller "har vi en bestemt oppgave i livet?" slik det er foreslått på omslaget. For meg var det en bok om hva som er viktig i livet, hvordan vi innser det, og at det ikke er alt vi kan forstå her i verden. Etterpå inneholder nemlig noen elementer som er fantastiske, men historien er varm og menneskelig, og litt annerledes på en positiv måte. At den var underholdende med et godt driv bidro til at jeg kunne lese den ut så fort som jeg gjorde... den var rett og slett litt vanskelig å legge fra seg!

Og for øvrig er G. G. en mann... nærmere bestemt Guillaume George, født i 1974, og fransk forfatter som har bodd både i Frankrike og i USA. Han har blitt spådd en bestselgerframtid også i Norge, så da får vel tiden vise... :) Spør du meg, er det ikke usannsynlig, for jeg likte i hvert fall denne boka veldig godt.

1 kommentar:

  1. Eg oppdagte denne i bloggosfæren, og liker den kjempegodt. Har og nylig lest den andre som er utgitt på norsk, Papirpiken, og liker den og godt:-)

    Eg legger inn linken din til boka på min omtale, håper det går greit.

    SvarSlett