torsdag 1. september 2011

Boktema fra A til Å #W

Bokstaven W var faktisk ikke det minste vanskelig... det er mange år siden jeg leste Wild swans (Ville svaner) av Jung Chang, men jeg husker fortsatt at jeg elsket den, og syntes jeg lærte masse om Kinas historie og hvordan det var å leve der underveis. Mitt valg for ukens boktema hos Anette er altså klart!


Omtale (fra amazon.com):
Blending the intimacy of memoir and the panoramic sweep of eyewitness history, Wild Swans has become a bestselling classic in thirty languages, with more than ten million copies sold. The story of three generations in twentieth-century China, it is an engrossing record of Mao's impact on China, an unusual window on the female experience in the modern world, and an inspiring tale of courage and love.

Jung Chang describes the life of her grandmother, a warlord's concubine; her mother's struggles as a young idealistic Communist; and her parents' experience as members of the Communist elite and their ordeal during the Cultural Revolution. Chang was a Red Guard briefly at the age of fourteen, then worked as a peasant, a "barefoot doctor," a steelworker, and an electrician. As the story of each generation unfolds, Chang captures in gripping, moving -- and ultimately uplifting -- detail the cycles of violent drama visited on her own family and millions of others caught in the whirlwind of history.

Omtale (fra bokklubben.no):
Ville svaner er en gripende saga om en families liv og skjebne, men samtidig så mye mer. Gjennom sin egen, sin mors og sin mormors historie speiler den kinesisk-engelske forfatteren Jung Chang (f. 1952) alle de dramatiske omveltningene Kina har opplevd i vårt århundre. Dette er en familiesaga, et historisk skjebnedrama, et unikt stykke kvinnehistorie og et avslørende dokument om vår nære fortid.

Følg ukens boktema hos Anettes bokboble, og les om andre favorittbøker!

8 kommentarer:

 1. Denne har jeg flere ganger tenkt jeg skulle lese, men jeg har ikke kommet så langt. Nå setter jeg den hvert fall på "skal-lese" listen min slik at den blir lest i løpet av høsten. Takk for påminnelsen! :-)

  SvarSlett
 2. Leste Ville Svaner i juni, og syns den var et slit å komme igjennom. Viktig og flott innblikk i Kinas historie, og deler av boken var veldig bra, men jeg irriterte meg litt for mye... Måten forfatteren forherliget seg selv og sine på leste jeg med bismak. Det var liksom ikke måte på hvor pene og populære de var. Ugg. Og rent skriftlig: mange gjentakelser av ord og uttrykk, etc. Mest irriterende er det likevel at jeg ikke skrev noen omtale umiddelbart etter ferdiglest bok, slik at jeg i dag kan huske tilbake til hva jeg faktisk irriterte meg så veldig over ;-)

  SvarSlett
 3. "Ville svaner" havner på min ønskeliste også. Jeg har dessverre ikke nok kunnskap om Kinas historie, men jeg lærer mer enn gjerne gjennom en god bok.

  SvarSlett
 4. Hadde vært morsomt å vite hva du irriterte deg over, ellikken! :) Det er så lenge siden jeg leste boka at jeg ikke husker sånne detaljer lenger, men ut fra det inntrykket jeg sitter igjen med tror jeg uansett at jeg syntes den var så interessant at eventuelle irritasjonsmomenter ikke ble sittende igjen så veldig lenge... :)

  SvarSlett
 5. Har lest denne jeg også, for maaange år siden. Husker den gjorde voldsomt inntrykk.

  SvarSlett
 6. Nja, jeg tror nok jeg nøyer meg med forklaringen i første kommentar ;-) Jeg akter ikke å lese boken på nytt bare for å notere sidetall og sitere ordrett, for å si det slik... Eller, altså... Hm. Jeg syns ikke den var helt håpløs, misforstå meg rett :-)

  SvarSlett
 7. Denne boken leste jeg også for ganske lenge siden og syns den var veldig bra! Godt valg :)

  SvarSlett
 8. Tror nok at denne havner på "må-lese"-listen min. Takk for tipset

  SvarSlett