søndag 9. oktober 2011

The graveyard book av Neil Gaiman

En liten perle av en bok av Neil Gaiman! :)


The graveyard book er en varm og fin og samtidig litt mystisk og fantastisk (som det skal være) historie om gutten Bod (Nobody) Owens, som vokser opp på en gammel kirkegård sammen med de døde. Han kom dit da familien hans ble drept av en mann ved navn Jack da Bod akkurat hadde lært å gå, og på kirkegården fant han vesener som var villige til å beskytte ham for farene som lurer på utsiden.

Fordi det ennå ikke er trygt for Bod i den virkelige verden, lever han beskyttet der inne i et helt eget univers som ikke andre mennesker kan se. Men Bod er levende og får derfor glimt av verden på utsiden, og dette skaper nysgjerrighet i ham og bringer ham etterhvert inn i merkelige og farlige situasjoner... for mannen ved navn Jack har ikke gitt opp i sin leting etter gutten han mislyktes å drepe.

Makabert? Urealistisk? På ingen måte... historien om Bod leses som den naturligste ting i verden, den er både spennende og sjarmerende, og når siste side er lest vil jeg aller helst bare fortsette å lese om hva som skjedde videre med Bod, gutten som vokste opp på kirkegården.

1 kommentar:

  1. Jeg er enig med deg. Dette er en perle av en bok!

    Neil Gaiman skriver mange bøker som passer på tvers av aldersgruppene. Denne er egentlig en barnebok (11-13), men passer like godt både for ungdommer og voksne.

    Han er en fantastisk forfatter, og denne boken blant det aller beste han har skrevet :-)

    SvarSlett