tirsdag 19. april 2011

The Septembers of Shiraz av Dalia Sofer

Etter en periode i USAs sørstater har jeg forflyttet meg et helt annet sted i bøkenes verden... nærmere bestemt til Iran!


The Septembers of Shiraz forteller historien om juveléren Isaac Amin og hans familie i Tehran. Isaac har jobbet seg opp her i verden, fra å være en ung gutt uten penger og med interesse for poesi og det vakre i verden, til en velholden mann med råd til alt han trenger og mere til. Etter den islamske revolusjon i 1979 er slike vestlige materalistiske verdier ikke lenger et ønsket ideal, og Isaac, som i tillegg er jøde, blir derfor arrestert, mistenkt for å være "en sionistisk spion" og fiende av staten.

Mens Isaac blir torturert i iransk fengsel, må hans kone klare seg alene sammen med datteren deres i et stadig mer fiendlig Tehran. Sønnen studerer i New York, og vet lenge ingenting om hva familien hjemme går igjennom, men livet blir vanskelig på sin måte likevel når familien ikke lenger kan forsørge ham. Og når Isaac kommer ut av fengselet igjen, vet de alle at ting aldri vil bli som før, verken for familien Amin eller for deres elskede hjemland Iran.

Boken er enkel, men godt skrevet, og forteller om tap og savn og om å miste det man har kjært. Her finner du en annen god anmeldelse av boka, dersom du er interessert i å lese mer. Og boka, vel, jeg synes i hvert fall den var verdt å lese, selv om det må nevnes at har en spesfikk interesse for temaet akkurat nå... :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar