fredag 28. desember 2012

Good omens av Neil Gaiman og Terry Pratchett

Forrige bok ble ferdiglest i oktober (og innlegget skrevet for sikkert to måneder siden også - hvorfor det ikke var publisert allerede aner jeg slettes ikke)... nå får man vel oppsummere novembers bok (for nei, det har ikke blitt mest lesing på undertegnede den siste tiden).


Jeg er veldig glad i bøkene til Neil Gaiman, og gledet meg veldig til denne. Samtidig har jeg ikke helt falt for bøkene til Terry Pratchett, så kanskje det er derfor jeg ble litt skuffet?!

I alle fall - apokalypsen nærmer seg. Planene er lagt for lengst, og anti-krist ble plassert på jorden i et lite menneskebarns skikkelse for 11 år siden. Nå er tiden kommet, men både guds og satans sendebud på jorda, henholdsvis engelen Aziraphale og demonen Crowley, vet ikke helt om de kan støtte jordas undergang. De har vent seg til den komfortable livsstilen, og etter tusenvis av år sammen nærmest utviklet et slags vennskap. Planene har blitt ytterligere forvansket ved at satans engler den gangen for 11 år siden forbyttet babyene på feil måte, så nå er det rett og slett ingen som vet hvor anti-krist befinner seg. Og sannheten er at han lever som en normal 11-åring i en engelsk landsby... eller, kanskje ikke helt normalt da, som han snart skal finne ut!

Agnes Nutter skrev noen århundrer tidligere en av de populære bøkene som forutsa framtiden, rent bortsett fra at den ikke ble populær nettopp fordi forutsigelsene faktisk var sanne! Den eneste kopien av boka er nå i hendene i en av Agnes' etterkommere, Anathema Device. Sammen med etterkommeren av heksejakteren Pulsifer, som i sin tid brant Agnes på bålet, prøver de å finne anti-krist for å påvirke den nært forestående apokalypsen, men det er de jo ikke alene om... :)

Heseblesende, underholdende, noen ganger i overkant komisk, kanskje... at forfatterne hadde det gøy da de skrev denne, som det hevdes her, det tror jeg nok stemmer! Men min favorittbok av Neil Gaiman ble det ikke, og jeg kommer nok ikke til å bli like glad i min kopi av boka som fansene som blir beskrevet i forordet her.

2 kommentarer:

  1. Denne her fikk S. og jeg til jul faktisk (sammen - første gang noen har gitt oss en bok sammen!). Jeg liker Gaiman, er usikker på Pratchett, men jeg har aldri lest noe av han så det er mulig det er bare fordommer. Vi får se!

    SvarSlett
  2. Bok sammen har ikke vi (jeg og T) fått enda! Jeg har lest 1 hel bok av Pratchett før, og nå denne, så det greieste er vel å gjøre seg opp en mening selv... ;)

    SvarSlett