lørdag 3. november 2012

En sannolik historia av Karin Alvtegen

Jeg har likt Karin Alvtegens krimromaner veldig godt. Denne gangen har hun forflyttet seg inn i en annen sjanger...


Helena har fått oppfylt en gammel drøm. Hun har, sammen med mannen og tenåringsdatteren, gitt opp sine travle tidsklemmeliv i Stockholm, og har flyttet til en liten bygd i Norrland. Der har de overtatt Helenas barndoms sommerparadis, og har startet hotell på den gamle gården. Men alt er ikke som det skal være i ekteskapet, og Helena ender opp alene med datteren og hotelldriften, i en liten bygd der alle har en mening om alle, og hun fortsatt er en innflytter.

Anders har både en vellykket karriere og en millionformue i banken, men etter at han sluttet å jobbe kjennes tilværelsen bare mer og mer meningsløs. På en rett veistrekning i Norrland, på jakt etter et sjeldent samlerobjekt, lar Anders skjebnen rå. Han ender på sykehus, og etterhvert på Helenas lille hotell. Meningen var å bli en natt, men kanskje var det skjebnen som ville det annerledes?!

På denne måten møtes to ulykkelige mennesker. To mennesker som gjennom sitt møte sakte finner en måte å bryte ut av den situasjonen de er i. Med den trangsynte nabodamen Anna-Karin og einstøingen og originalen Verner som de nærmeste vitnene, sammen med Helena ulykkelige datter Emelie, tør de etterhvert å ta sine første steg for å kunne gå videre i livene sine.

Karin Alvtegen har egentlig skrevet en fin bok. Den høres kanskje ikke spennende eller original ut, men historien blir aldri direkte kjedelig, og Alvtegen er flink til å bruke mellommenneskelige forhold for å drive historien framover. Allikevel blir jeg ikke ordentlig kjent med menneskene i historien, det blir kanskje litt klisjepreg over det hele, selv om det faktisk er forhold mellom mennesker som er mye av det viktigste i denne historien. Selv om jeg ikke har noen veldig store innvendinger mot boka, så er kanskje savnet etter et mord litt til stede, tross alt... :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar