fredag 10. august 2012

The year of the flood av Margaret Atwood

The sun brightens in the east, reddening the blue-grey haze that marks the distant ocean. The vultures roosting on the hydro poles fan out their wings to dry them. the air smells faintly of burning. The waterless flood, a manmade plague, has ended the world. But two young women have survived: Ren, a young dancer trapped where she worked, in an upmarket sex club (the cleanest dirty girls in town); and Toby, who watches and waits from her rooftop garden. Is anyone else out there? 
(fra baksideteksten)


Etter å ha lest min fjerde bok av Margaret Atwood konkluderer jeg bare med at jeg liker bøkene hennes bedre og bedre! Og kanskje særlig de dystopiske, som denne og The handmaid's tale - selv om dystopi egentlig føles litt utypisk meg. ;)

I The year of the flood følger vi to kvinner, den unge Ren og den middelaldrende Toby, etter at "the waterless flood" har feid over verden - vi befinner oss i et ikke definert land (i Nordamerika, så kanskje vi er i Canada) i en framtid dominert av store corporates som styrer alt som skjer, der genmodifisering er dagligdags og det lite er tilfeldigheter... men motbevegelser finnes, selv om de må leve forsiktig, og en av dem er God's Gardeners, hvis hymner og ritualer lager en ramme rundt historien i denne boka. Ren og Toby er alene, men kanskje er de likevel ikke det? Og litt etter litt får vi vite om forhistorien deres, og hva det er som binder dem sammen...

The year of the flood kom etter Oryx og Crake, men skal visstnok ikke være en oppfølger, men en sidestilt roman. Jeg har ikke lest sistnevnte enda, men satser på at det er så uproblematisk som enkelte som har skrevet om boka før mener... og Atwood har bekreftet ryktene om at det også blir en bok nr. 3 i "serien", slik at vi kanskje får vite noe om det som skjer når historien her slutter. Og det håper i hvert fall jeg! :)

2 kommentarer:

  1. You don't have to read it and "Oryx and Crake" in any particular order, as I discovered the other book existed while reading this one, so I read it after. But I LOVED them both, and I can't wait for that 3rd book!!!

    SvarSlett
  2. No, I've heard, and I'm glad reading this first won't spoil the other one... I'm already looking forward to it (and the 3rd book too)!

    SvarSlett