søndag 8. januar 2012

Boktema: Årskavalkade

I fjor oppsummerte jeg leseåret. I år slenger jeg meg litt forsinket på ukens boktema hos Anette for å få med en liten årskavalkade... det totale antallet bøker lest tilsier at 4 kategorier er tilstrekkelig som årskavalkade uansett, for 27 bøker er vel ikke akkurat noe å rope høyt over... :)

Uansett...

Årets beste bok
Jeg synes jeg har lest overraskende mange gode bøker i år, til å ha lest så få bøker, men jeg tror kanskje To kill a mockingbird er vinneren. En vakker, tankevekkende historie fra 30-tallets Amerika som reiser problemstillinger som fortsatt er aktuelle i dag.

Jeg må nesten ta med en bok i en annen kategori også... det er lenge siden jeg har lest noe særlig krim, men i år ble det faktisk noen få bøker, og Kvinnen i buret var nok den beste...  en bok jeg ikke klarte å legge fra meg, og en forfatter jeg fikk lyst til å lese mer av. Det mangler bare å faktisk gjøre det, for jeg har 2 bøker stående klar i hylla for lesning, lånt av Karin! :)

Årets dårligste bok
Constance var en bok jeg strengt tatt ikke hadde store forventninger til heller, men satset på at det var grei ferieunderholdning da jeg plukket den fram. Den var vel ikke det helt store i den konteksten en gang, for det engasjerte meg bare ikke, på noen som helst måte... så derfor får den æren av å bli kåret til årets dårligste bok.


Årets overraskelse
Etterpå ble plukket opp fordi jeg hadde hørt forfatternavnet, men jeg hadde ikke forventet meg en annen bok jeg ikke klarte å legge fra meg, og som faktisk ble lest ut på et døgn (noe som ikke skjer særlig ofte lenger, men jeg hadde jo fordelen av å være på jobbtur med litt tid til overs til å lese, da).

Årets skuffelse
Underverden var litt påtvungen lesning, og slike bøker har lett for å skuffe meg, eller i hvert fall å bli litt mer slit enn jeg skulle ønske. Jeg har også lest andre skuffelser fra 1001 bøker du må lese før du dør (tør jeg nevne Paulo Coelho, som jeg synes er 1000 ganger verre enn denne her), men oppskrytte Underverden når ikke helt opp på lista for min del. Veldig mange ord... om... vel, jeg er fortsatt ikke helt sikker, jeg! :)

Hele listen over mine leste bøker i 2011 finnes for øvrig her!

torsdag 5. januar 2012

Bok-julen 2011

Jeg fikk bøker til jul i år også... og her er resultatet av årets bokpakker!




Ellers må det sies at jeg ga bort usedvanlig få bøker i år... det ble med denne ene, som var ønsket av mottakeren (men kanskje jeg skal sniklåne den når det blir vår og bedre forhold for trilleturer, for jeg har neppe gått alle disse turene før...).


Bøker lest i 2012

21. Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant - Jonas Jonasson
20. Good omens - Neil Gaiman og Terry Pratchett
19. Invisible - Paul Auster
18. The princess bride - William Goldman
17. No and me - Delphine de Vigan
16. Dead until dark - Charlaine Harris
15. When god was a rabbit - Sarah Winman
14. Fifty shades of grey - E.L. James
13. Skugga-Baldur - Sjón
12 Vannet - Arnaldur Indridason
11. Røsten - Arnaldur Indridason
10. Gravstille - Arnaldur Indridason
9. Myren - Arnaldur Indridason
8. Anybody out there - Marian Keyes
7. Født til å løpe - Christopher McDougall
6. The year of the flood - Margaret Atwood
5. Ptolemy's gate - Jonathan Stroud
4. Flaskepost fra P - Jussi Adler-Olsen
3. Fasandreperne - Jussi Adler-Olsen
2. Ritualer - Mo Hayder
1. Jeg tenker nok du skjønner det sjøl - Jon Gangdal

søndag 1. januar 2012

Godt nytt (lese-)år!

Ja, nytt år - nye muligheter, det er vel det det heter!? Og det stemmer i høyeste grad her... ingen bøker har blitt ferdiglest siden Jane Eyre (som ennå ikke ar fått noen omtale heller), og plutselig var året 2011 over. Siden lillebror kom til oss for 7 uker siden har leselysten bare ikke vært til stede, og tiden som ikke har blitt brukt til baby har som oftest gått til husprosjektet (siden vi fortsatt bygger ut huset), men det prosjektet nærmer seg heldigvis/endelig slutten, så om ikke min manglende leselyst dukker opp snarlig, så får jeg oppdatere bloggen med bokhyller istedet... ;)

Godt nytt år ønskes dere alle uansett!